Selvom sommeren lader vente på sig skal ingen af os snydes for is. Jeg har nu sommerferie og håber, at med lidt is vil solen titte frem bag skyerne?
For et stykke tid siden fandt jeg nogle ispinde-forme i Netto og har glædet mig til sommerferie, for så skulle de testes. Denne gang blev det til lækker yoghurt is med blåbær. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver denne form for is.
Frozen yoghurt is – 6 stk
2 spsk sukker*
1 spsk hjemmelavet vaniljesukker*
1 tsk vand*
450 g græsk yoghurt
350 g friske eller frosne blåbær
* kan erstattes af 3-4 spsk honning
Fremgangsmåde
Kom sukker, vaniljesukker og vand i en gryde og kog det indtil alt sukkeret er smeltet. Lad vaniljesiruppen afkøle i ca 15 min.
Kom græsk yoghurt og vaniljesirup i en skål og bland det godt til en vanilje yoghurt.
Blend blåbær og 2/3 af yoghurten til en lækker blåbær yoghurt.
Kom nu skiftevis blåbær yoghurt og vanilje yoghurt i din “is-pinde”-form.
Lad din yoghurt is-pinde fryse i 4-6 timer og nyd dem med god samvittighed i sommersolen.
Har de været frosset længe, lad den tø i ca. 15 min. inden du nyder dem.
Christina
Yum, har fået sommerferie idag, så må straks igang med at prøve mine forme af!
– Anne
Hej Anne,
Do it, afprøv dine forme (hele sommeren), du vil ikke fortryde det 🙂
Christina