For en uge siden blev jeg faster (for femte gang) til en lille dreng, og her i pinsen er jeg hjemme i Jylland så jeg kan se vidunderet. Og jeg kan godt fortælle jer, at han er vedens sødeste lille baby.
Børn skal overdænges med kys og nu da det blev en lille dreng, blå kys.
Jeg har anvendt min farmors opskrift på kys, da det for mig er verdens bedste kys og tilmed har de en masse gode minder.
De er sprøde uden på og seje indeni, næsten ligesom tyggegummi. Det kaldte vi det nemlig da jeg var barn, og det gjaldt om at tygge så længe som muligt.
Små søde kys – 15-20 stk
1 æggehvide
50 g sukker
1/2 tsk eddike
1/4 tsk vaniljesukker
blå pasta farve
krymmel
Fremgangsmåde
Kom æggehviden i en skål og pisk indtil der dannes hvide toppe. Tilsæt sukker og vaniljesukker lidt efter lidt og derefter eddiken. Kom den blå farve i marengsen efter ønske og pisk indtil alt sukkeret et opløst, det tager gerne 7-10 min.
Kom nu marengsen i en sprøjtepose med tyl og sæt små kys på en bageplade. Drys evt. dine kys med krymmel.
Du kan også lave store marengs, som disse.
Bages ved 100˚C i 1 1/2 time.
Lad dem gerne stå i ovnen mens den bliver kold, marengs skal mere tørre end bages.
Den lille ny er det fjedre barn i en søskendeflok, derfor kom jeg fire kys i en pose og hver af hans søskende får en lille pose i “tillykke med lillebror” gave. I sløjfen sidder der et lille blåt rør med sæbebobler de kan lege med i sommervarmen.
Christina
Tillykke med endnu en lille nevø,,,,,,
ihhh altså Christina,
du ER ski bare SÅ fyldt med gode (og søde) ideer.
Og dine kager ,,,,,, og al det andet kulinariske du laver er jo altid SÅ fint og ser SÅ lækker ud.
Kun et problem:
jeg styrter ud i køkkenet hver gang jeg får dine opskrifter for at se om jeg har ingredienserne hjemme for så skal det laves straks.
Hils familien hjemme i Jylland
Kh. Randi
Tusind tak for alle dine søde og rosende ord Randi..
Jeg er blot glad for at kunne inspirere andre til at gå amok i “det søde” køkken og fremtrylle en masse lækre sager til familien (eller hvem den/de heldige er)
Skal hilse igen fra familien 🙂
Christina
Tak for besøget og for smagsprøven på de blå kys 🙂 Og hold da op en kage du fik kreeret her hos mig…….. Hvis jeg kunne komme med forslag til et navn til kagen, må det være “en bid af himlen” eller “så englene synger” mums siger jeg bare 🙂 Knus herfra
Selv tak 🙂
Jeg jeg var også positiv overrasket over vores lille “finde på” kage.
Jeg skal helt sikkert lave den igen og så skal jeg nok måle og veje alle ingredienserne, da et drøs og en håndfuld nok ikke går an?
Mht navnet, så tror jeg også det må blive en af de to, da det var det dine med-campister udbrød.
Christina
Pingback: Rabarber sirup med et twist | Kager til kaffen
Sikke mange lækre opskrifter du har – dejligt at blive inspireret!
Tusind tak Susanne, er kun glad for, at kunne inspirere.
Christina
Hvor længe kan de holde sig? 🙂 skal lave nogle til en navngivning og vil høre hvor god tid jeg kan være i 🙂
Hej Nina,
I en lufttæt kagedåse kan de holde sig i månedsvis. de må bare ikke få fugt.
christina
Hm. Hvor længe i forvejen lavede du dine? Vi kan ikke sidde dagen forinden og pakke dem nemlig :/
Jeg laver dem så tæt på dagen de skal spises som muligt. Så op til en uge før burde ikke være et problem.
Christina
Hej hvor lang tid kan dine “kys” holde sig?
Hej Dina,
Hvis de opbevares korrekt og holdes væk fra fugt, kan de holde i flere måneder.
Realistisk set, kan de holde sig 1-2 uger.
Christina