For ikke så længe siden var kæresten og jeg i England. Det bedste vi ved når vi er der, er Fish & Chips og en mørk-nærmest sort doven engelsk øl til.
I forgårs aftes, dagen før kagens dag d 14/5, sad vi og talte om hvilken kage jeg skulle bage til kagens dag. Vi havde lyst til en mørk chokolade kage og valget faldt klart på denne mørke chokoladekage med en mørk stout øl i.
Den mørke stout øl er med til at gøre kagen nærmest sort, og den giver kagen en fantastisk speciel sødme.
Basis for opskriften kommer fra The hummingbird bakery’s kagebog.
Double Chocolate Stout Cake – til en Ø20 cm kage – (5-7cm høj)
2 dl stout øl – jeg brugte en chokolade stout
200 g blød lurpak smør
70 g bage kakao
200 g sukker
120 g brun farin
1 spsk vaniljesukker
1 1/4 dl kærnemælk
2 stk æg
250 g mel
1 1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
Cream Cheese Frosting
50 g blød lurpak smør
125 g blød cream cheese – IKKE light
300 g flormelis
Fremgangsmåder
Cake
Kom øl og smør i en gryde og opvarm til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Rør sukker, brun farin og kakao i den varme øl.
Bland kærnemælk og æg, og kom det i den varme sukker/øl blandingen mens du pisker med et piskeris.
Sigt mel, natron og bagepulver i en stor skål og tilsæt den varme sukker/øl blanding mens du pisker. Brug evt en elpisker eller en røremaskine ved lav hastighed.
Kom nu dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180˚C i ca. 45 min.
Lad kagen afkøle helt inden du kommer frosting på.
Jeg var utålmodig og både kom frosting på og skar af kagen inden den var helt kold, hvilket resulterede i at frostingen løb ned af kagen. Ikke hensigten og alligevel utrolig lækkert.
Cream Cheese Frosting
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Server kagen som den er eller med vaniljeis.
Christina
Hold nu op den ser lækker ud!
Tusind tak – der er også vild lækker 🙂
Lyder SÅ lækkert med sådan en krydret øl i kagen, er sikker på det smager virkelig skønt i kontrast til glasuren.
– Anne
Den bitre smag fra den mørke stoudt og kakaoen, den syrlige smag fra cream cheesen og sødmen fra resten af kagen er en vidunderlig kombination.
Kan klart anbefale den 🙂
Christina
Tak for kage… den smager super godt.
Jeg er glad for at du tænker på din gamle mor, når du tager et stykke kage med (i lommen) til Jylland 🙂
Knus fra din kageglade mor
Jamen selvfølgelig, jeg elsker jo at dele ud at mine kager 🙂
Er bare glad for at den overlevede bus turen.
Knus
Ja, nu er den bagt og ikke mindst spist anden gang! MUMS!
Vil blot sige at har man ikke lige kærnemælk ved hånden duer det fint med 1/3 græsk yoghurt og 2/3 mælk blandet godt sammen.
Velbekomme… 😉
Jeg er rigtig glad for at kagen er et hit. Det var den bestem også her 🙂
Tak for tippet mht mangel på kærnemælk.
Christina
Pingback: Chocolate Stout Mascarpone Cake med friske bær | Kager til kaffen
Hej ! Sikke en lækker side!
Jeg tænkte på hvad du mener Når du skriver 11/4 dl kærnemælk?
Mvh Nina
Hej Nina og tusind tak 🙂
Jeg mener en og en kvart dl.
Christina
jeg har lavet den her kage et par gange før,, den er nemlig mega god (: nu tænker jeg at prøve at lave den som muffins!! tror du at det bliver et godt resultat, og hvor lang tid tror du at den skal have i ovnen?
tusind tak for et rigtig godt sted til at finde gode opskrifter, har efterhånden fået prøvet nogle stykker herfra og synes bare altid det bliver rigtig godt (:
Hej Giulia,
Tusind tak for dine rosende ord, de varme 🙂
Jeg har også bage denne kage enorm mange gange, den er nemlig både nem og god 🙂 Det lyder som en super god ide at bage den i muffins størrelse. Det er svært at sige hvor lang tid de så skal have. Jeg tænker at muffins normal vis ca bliver bage i 15 min plus/minus. Så mit bedste bud må være, at du prøver dig lidt frem med tiden.
Christina
Hej. Hvor mange er der ca til i kagen?
Hej Rikke,
Jeg vil tro der er til ca 6-10 personer, afhængig af hvor kagesultne i er 😉
Christina