Denne kage er efterhånden blevet til en påske/forårs tradition hjemme hos os. Jeg bagte denne kage første gang for et par år siden og har lavet den en del gange sidenhen.
Den syrlige smag fra Lemon curden er perfekt sammen med den søde marengs.
En ægte forårs klassiker.
Sponge Cake med Citron
Se opskrift og fremgangsmåde HER
Til kagen i dette indlæg er der anvendt Victoria Sponge Cake, dog vil jeg anbefale “alm” Sponge Cake. Da den er lettere og mere porøs i krummen, hvilket jeg syntes passer bedre sammen med lemon curden og marengsen. Denne lethed gør kagen mere forårs agtig.
Simpel syrup – Citron
1 citron, saften deraf
100 g sukker
Kom citronsaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Når alt sukkeret er opløst tages det af blusset og hældes i et klargjort glas. Det opbevares på køl i op til en mdr. Jeg brugte dog det hele i min kage.
Lemon Curd
Se opskrift og fremgangsmåde HER
Italiensk Marengs
3 bøtter past. æggehvider
200 g sukker
1 dl vand
Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til der dannes toppe. Hæld nu den kogende sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af, det tager ca. 10-15 min. Kom marengsen i en sprøjtepose.
Sådan samler du kagen
Del kagen i tre og kom første bund på et kagefad. Pensel “simpel syrup” på og fordel 3-5 spsk lemon curd på bunden. Kom den anden bund ovenpå. Gentag processen og slut af med den tredje og sidste bund.
Sprøjt/fordel italiensk marengs på kagen og flamber kagen med en brænder.
Tip
Du kan med fordel fordele lidt pisket flødeskum ovenpå lemon curden i mellem hvert lag, det giver en lækker cremet fornemmelse.
God påske fra mig til jer
Christina
Åhh jeg tror jeg vil elske denne kage 🙂 Den må jeg gemme og prøve snarest. God påske 😀
Alle der elsker citron og lemon curd, vil elske denne kage. Den er rigtig frisk. Jeg syntes helt bestemt at du skal prøve den en af dagene 🙂
God påske.
Christina
Uh, den ser SKØN ud! Den MÅ prøves 🙂
Taaak Camilla,
Jeg syntes bestemt, at du skal prøve den 🙂
Christina
Hej så er jeg igang med ar prøve din kage, spong kagen synes jeg var lidt svært at få delt i bare 3 stk. men mon ikke jeg blot skal øve mig lidt 🙂
Hej Pihl,
Jo, det er med at holde tungen lige i munden når en kage skal deles i flere lag. Det bliver heldigvis meget nemmere når du har gjort det et par gange. Jeg bruger en brødkniv, så syntes jeg det er nemmere. Kniven gør alt arbejdet, du skal blot skære lige.
Nu er det er bare med at få bagt en masse, så du kan “øve” dig 🙂
Christina
Hej. Kan man sætte kagen i oven i stedet for at bruge en brænder?
Hilsen Elena
Hov – sætte den i ovnen, skulle der stå.
Hej Elena,
Du kan godt komme den i ovnen istedet for at bruge en brænder. Jeg har aldrig selv prøvet det, men ved andre gør det på den måde.
God fornøjelse.
Christina
Pingback: Rabarber sirup med et twist | Kager til kaffen
Hej, den ser så lækker ud og jeg glæder mig til at jeg skal lave den til påske 😀
Kan man lave hele kagen i forvejen eller skal man vente med marengsen til selve dagen?
Med venlig hilsen Pernille
Hej Pernille, det er også en god påske kage 🙂
Jeg vil helt klart anbefale, at lave og komme marengsen på så sent som muligt.
Christina
hej.. vil lige være sikker… skal der også de 2 citroner i dejen der er foreslået under smagsvariationer 🙂
Hej Frank,
Der skal ikke citron i sponge cake dejen, dette er blot en ide til en smagsvariation. Til denne kage ville jeg ikke komme det i, da der jo skal citron (sirup og lemon curd) mellem kage-lagene.
God Påske
Christina
mht marenges, når der står tre bøtter, er det så tre bægre eller tre pakker? – ergo, hvor mange hvider mener du? 🙂
Hej Simone,
Jeg mener her, tre individuele bøtter fra en hel pakke. kan ikke huske om der er 1,25 eller 1,5 i hver, så ca 4 æggehvider.
Christina
Perfekt tak! Tænkte jeg også nok – men Måtte lige være HELT sikker 😉
Det er forståeligt nok 🙂