Der var engang for længe længe siden hvor jeg ofte bagte kanelsnegle, men så gik der “kage” i den og kanelsneglene blev glemt. Den tid er nu forbi og der bredte sig en duft af kanel i det lille køkken.
Da julen nærmer sig med hastige skridt blev denne portion pimpet op til jul med alverdens skønne krydderier og marcipan.
Du skal bruge til ca 12 kanelsnegle
Dejen
1 1/2 dl sødmælk
25 g gær
Ca. 400 g mel
Kornene fra 1/2 stang vanilje
1 1/2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk stødt nelliker
1 1/2 tsk. stødt ingefær
50 g sukker
100 g lurpak smør, stuetemperatur.
2 æg
Fremgangsmåde
Lun mælken til “lillefinger” varm og kom det i en skål. Kom gæren deri og rør til det er opløst. Bland mel, vanilje, kanel, kardemomme, nelliker, ingefær og sukker og hæld det i mælken og ælt det let. Bruger du en køkkenmaskine, brug da dejkrogen. Tilsæt smørret og æggene og ælt dejen i 5-7 min til dejen er glad og smidig.
Lad dejen hvile i 15 min.
Remonce
125 g lurpak smør, stuetemperatur
100 g sukker
1 spsk kanel
100 g marcipan
Fremgangsmåde
Kom smør, sukker og kanel i en skål og rør det godt sammen, Tilsæt marcipanen og rør til alt er indarbejdet.
Samling
Udrul dejen på et let melet bord til et kvadrat på 40 x 20cm. Kom remoncen på dejen og smør den ud så den er jævnt fordelt. Undlad at smører remonce på 2-3 cm i den ene ende. Rul dejen sammen i den korte ende, så rouladen nu er 20 cm lang.
Skær sneglene ud i 1 1/2 cm tykke skiver og kom den på en bageplade med en “snip” under sig (de 2-3 cm uden remonce). eller kom dem i en smør smurt aluminiumsform på ø6cm.
Lad sneglene efterhæve til dbl størrelse, det tager ca 30-45min.
Inden du kommer sneglene i ovnen kan du pensle dem med æggeblomme (det glemte jeg desværre).
Bag dem ved 185˚c i 15-18 min.
Mens dine kanelsnegle stadig er lune, server dem med glasur på og en kop af din ynglings kaffe eller te.
Jeg syntes sneglene har så meget smag og sødme, at det “næsten” er synd at komme glasur på. Så derfor lavede en meget meget tynd glasur og penslede den på. På den måde får den stadig det søde glasurlag med. Men det er smag og behag.
NB. Når du har udskåret dine snegle i skiver kan du komme dem i fryseren. Dagen hvorpå du skal nyde dem, tager du dem op ca. 2-3 time før og bager dem som normalt.
Velbekomme og go weekend
Christina
De ser SKØNNE ud! Kanelsnegle, og så især med marcipan, er altså ikke sådan at kimse af 😉
Tusind tak.
Nej sådan en omgang jule snegle er virkelig ikke noget at kimse af mmm 🙂
Ser rigtig lækkert ud christina! 🙂 det vil jeg prøve at lave i december – jul jul jul!!!!!
Det syntes jeg helt sikkert du skal…. Jul jul jul jul jul jul
Kan en mor ikke forlange at hendes datter flytter til Jylland igen 🙂 🙂 smiler……..
Nå ikke… men så må jeg jo kommer til dig 🙂 du ved jo hvor stor en kage mund jeg er, uha hvor bliver jeg altså lækker sulten af at kikke på din blog 🙂
Knud fra din mutti 🙂
Tror også min kagebage lyst er kommet af, at komme fra sådan en stor kageelskende familie 🙂 Ja enten må du jo komme på besøg, ellers må du i gang selv 🙂 De er rigtig nemme at lave mor. Og mange tak for komplimenten 🙂
Hej Christina, faldt lige over din blog!
Virkelig lækre opskrifter og flotte billeder.
Hopper i køkkenet imorgen og prøver dine kanelsnegle af 🙂
Knus
Tusind tak skal du have Nynne.
Syntes bestemt også at du skulle afprøve kanelsneglene, de er rigtig lækre 🙂
Knus
Hejsa.
Jeg bruger lys muscovado sukker i stedet for sukker i remoncen og det bliver rigtig godt.
Lækker blog og god kage inspiration.
Maria
Tak for de søde ord Maria,
Muscovado sukker minder jo også meget om brunfarin og jeg holder især af den mørke, da den smager lidt af lakrids.
Tak for tippet.
Christina