Igen en dag med gruppearbejde og igen en dejlig anledning til kage. Jeg elsker at gå på universitetet.
I disse dage er jeg og min gruppe ved at lægge sidste hånd på vores opgave om antioxidanter i blåbær. Derfor havde jeg lovet at tage lidt kage med til de lange timer foran computeren.
Så i den anledning faldt valget naturligvis på disse lækre blåbær cupcakes.
Du skal bruge til 12 cupcakes
130 g. mel
150 g. sukker
1 ½ tsk. bagepulver
et nip salt
50 g lurpak smør, stuetemperatur.
1 ¼ dl mælk
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. citron saft
125 g. blåbær
Lemon Cream Cheese Frosting
113 g lurpak smør, stue temp.
125 g cream cheese, (IKKE light), stue. temp
1 spsk citronsaft
400 g flormelis
Fremgangsmåde
blåbær cupcake
Kom mel, sukker, bagepulver, salt og smør i en skål og pisk med flad spartel ved lav hastighed til konsistensen er sandet.
Hæld halvdelen af mælken i og rør til det er godt blandet. Pisk ægget, citronsaft og resten af mælken sammen og kom det i mel blandingen. Rør til alt er blandet godt sammen. Mos eller blend blåbærene og vend det i dejen.
Fyld formene 2/3 op og bag dem ved 170˚c i ca. 20 min.
Lemon Cream Cheese Frosting
Pisk smør og cream cheese indtil der er luftig. Tilsæt citronsaft og derefter flormelis, lidt ad gangen. Pisk et par minutter til cremen er luftig,og endelig ikke for længe.
Kom nu frostingen på dine kolde cupcakes og pynt som du har lyst til. Pynt af med friske blåbær.
Her er dog anvendt en mærkelig grovkornet flormelis fra tyskland og det kan bestemt IKKE anbefales, øv. Samme opskrift er anvendt på mine Lemon poppyseed cupcakes, så kan i se hvordan den skulle have været.
Velbekomme
Christina
De var rigtige gode, og gjorde det sjovere og lækrere at lave gruppearbejde. nam nam
Tak Anne-Sophie, syntes jo de passe så godt ind i vores tema 🙂