Kaffe Baileys cupcakes

Igen var der gruppearbejde på min studie og også denne medbragte jeg lidt mundgodt til gruppen. Har jeg nævnt at jeg elsker at studere?

Denne gang ville jeg afprøve noget nyt og forhåbentlig lækkert? Jeg havde en bundsjat i en flaske Baileys og ny kogt dulce de leche. Så derfor faldt valget på kaffe Baileys cupcakes med en lille dulche de leche gave i midten. Jeg må indrømme at det var en rigtig rigtig rigtig go ide jeg fik, for wow det var nogle af de lækreste og mest smagsrige cupcakes jeg nogen sinde har smagt. Heldigvis var mine medstuderende enige.

Baileys cupcakes – 12 stk
100 g hvedemel
20 g kakaopulver
140 g sukker
1 ½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
40 g lurpak smør, stuetemperatur
1 ¼ dl balileys
1 æg

Dulce de leche
Opskrift og fremgangsmåde finder du her. Denne portion er dog kun kogt i 3 1/2 time.

Kaffe smørcreme
175 g lurpak smør, stuetemperatur
175 g flormelis
2 past æggeblommer
2 tsk pulverkaffe
2 tsk vand

Karamel sovs
2 spsk dulce de leche
2 spsk mælk

Fremgangsmåde
Baileys cupcakes
Pisk mel, kakaopulver, melis, bagepulver, salt og smør sammen for lav hastighed, til alt er god blandet og sandet i konsistensen. Pisk baileys, æg let sammen og hæld langsomt ca halvdelen i melblandingen. Rør det sammen, og skru piskerne op på høj hastighed for at fjerne evt. klumper. Skru piskeren ned på en lavere hastighed, og tilsæt langsomt resten af blandingen. Fortsæt med at piske endnu et par minutter til dejen er jævn. Pisk ikke for længe.
Fyld papirformene to tredjedele med dejen, og bag dem ved 170˚c i 20-25 min.

Dulce de leche
Skær et hul i de kolde cupcakes med en kniv og fyld dem med dulce de leche.
Kaffe smørcreme
Pisk smør let og tilsæt æggeblommerne. Pisk til luftig. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt. Opløs pulverkaffen i vandet og kom det i smørcremen og bland det godt. Kom den færdige smørcreme i en sprøjte pose og kom det på cupcakesene.

Karamel sovs
Varm det i mikroovn og kom det ovenpå smørcremen.
Server de nylavede cupcaskes til en frisk brygget kaffe og nyd livet.
Go fornøjelse

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Cupcakes / Muffins, Frosting/smørcreme og tagget , , . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Kaffe Baileys cupcakes

  1. Mette skriver:

    Du giver mig lyst til at bage 😉 de lyder jo HELT fantastiske 😛

  2. Jette skriver:

    Lækre kager og fantastiske billeder, det er en fryd for øjet og en lækkerbisken for ganen, tak for det 🙂

  3. Pingback: Oppskriftsonsdag: Cupcakes!

  4. Helena skriver:

    Hej Christina,
    Jeg sidder ikke inde med pulverkaffe, ville man bare kunne putte 2 spsk. almindelig kaffe i? (Fx. fra stempelkanden)

    Jeg er simpelthen nødt til at lave disse cupcakes i min sene efterårsferie i næste uge.. Det lyder virkelig lækkert! 🙂

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Helena,
      Hvis du kommer alm kaffe i kan du risikere, at smørcremen skiller og ser grynet ud – pga væsken.
      Jeg vil derfor anbefale, at du laver en meget stærk kaffe og derefter kommer så lidt i som muligt. Du kan evt koge kaffen ind til en meget koncentreret kaffemasse.
      Håber du får en dejlig ferie med masser af kage 😉
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *