Æble Galette
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Denne lækre Galette minder meget om en apple pie
Forfatter:
Antal: 6-8
Ingredienser
Galette dej
  • 125 g ægte smør - kold
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 250 g mel
  • 2-3 spsk isvand
Æblefyld
  • 3 store æbler
  • 1 lime - en halv citron kan også anvendes
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 75 g smør - smeltet
Andet
  • et sammenpisket æg eller mælk til pensling
  • kanel-sukker til drys
Fremgangsmåde
Galette dej
  1. Kom mel, sukker og salt i en skål og bland det godt.
  2. Skær smørret i små stykker og kom det ned til melet.
  3. Ælt til du har en sandet konsistens - med hånd kraft eller i en food processer.
  4. Tilsæt 1 spsk isvand ad gangen og bland godt imellem indtil du har en samlet dej. Den kan godt virke lidt tør og smulderne, kom endelig ikke for meget vand i da dejen ellers bliver for klistret og umulig at rulle ud.
  5. Kom film omkring dejen og kom det i køleskab i minimum 1 time og gerne til dagen efter.
Æblefyld
  1. Skrald æblerne og fjern kernehuset.
  2. Skær æblerne i tynde skiver eller små tern
  3. Vend æblerne i lime saft, kanel vaniljesukker, salt og smeltet smør.
Samling af Galetten
  1. Udrul dejen imellem to stykker bagepapir eller på et let melet bord eller et bageunderlag - den skal være 3-4 mm tykt
  2. Det er vigtigt at tærtedejen skal ende på et stykke bagepapir
  3. Fordel æble fyldet i midten af glatte dejen - lad 3-5cm rund i kanten være fri for fyld.
  4. Buk kanten forsigtigt indover æblefyldet.
  5. Pensl kanten med et sammenpisket æg eller mælk - her er der anvendt mælk
  6. Drys med lidt kanel sukker
  7. Bag din Galette ved 200°C i ca 30 min.
  8. Mærk efter om æblerne er bagte, evt med en tandstik, inden du tager den ud. Og bunden skal være sprød, det kan du høre hvis du banker let på den.
Recipe by Kager til kaffen at https://kagertilkaffen.dk/2018/11/14/aeble-galette-ala-apple-pie/