Her får i opskriften på men nem og virkelig lækker frugtmousse. Man kan uden problemer udskifte mangosaften med hvilken som helst anden frugtsaft. Moussen er også uden æg, hvilket gør den en anelse mere flødeagtig i smagen, rigtig lækkert.
Mangomousse, nok til et godt lag i en Ø20 cm kage
2 blade husblas
75 g hvid chokolade
3/4 dl mangosaft og/eller mangopuré
1/4 dl citronsaft
1 spsk sukker
2 1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Opvarm mangosaft, citronsaft og sukker op til kogepunktet, lad det afkøle et øjeblik og hæld 3/4 af saften over chokoladen og rør indtil alt chokoladen er smeltet (tilsæt evt mango puréen). Lad den sidste 1/4 saft køle ned til 45˚c. Knug husblassen fri for vand og smelt det i saften under omrøring. Hæld nu saften med husblads over i chokoladen under omrøring. Pisk flødeskum og vend lidt fløde i mangomassen og vend derefter dette over i fløden.
Kom moussen på kagen eller i et serveringsglas.
Jeg kommer altid mine mousser direkte på kagebunden og lader den stivne på køl. På den måde får du en mere luftig og cremet fornemmelse når du spiser moussen.
Denne mousse har jeg anvendt i min Movie Cake
Christina
Hvilke plastik bruger du til at støbe kagen 🙂
Det hedder konditor plast og kan købes i de fleste kagebutikker.
Christina
Hej. Køber du færdiglavet mango pure eller hele mango og laver det selv? Vh Linda
Jeg laver den selv, men en købt kan også bruges 🙂
Har liiige et spørgsmål til ?. Jeg har kigget på flere opskrifter, hvor din er den eneste, hvor der skal hvid chokolade i. Er det meget dominerende eller træder mango smagen godt frem? Vh Linda
Hej Linda,
Jeg kommer hvid chokolade i min for at give moussen lidt sødme og stivhed. Jeg syntes bestemt ikke smagen træder meget frem.
Christina