Honninghjerter

Jeg elsker honninghjerter og for nogle år siden prøvede jeg for første gang at lave dem selv. Det var en katastrofe og jeg svor aldrig at gøre det igen. Senere opdagede jeg, at grunden til at de var sten hårde og ikke kunne spises var at de skulle ligge og “dvale” et par dage på køl inden de kunne spises.

Så derfor forsøger jeg mig igen med disse søde og let kryddere hjerter.
HonninghjerterJeg har fundet en masse forskellige opskrifter og valgte en der krævede en fordej. Der er en opskrift der går igen på mange sider, så jeg satser på at den er vidunderlig god :).

Disse hjerter tager over en måned at lave, så derfor får i en lille ekstra søndags treat. Så er der mulighed for at følge med.

Du skal bruge til ca 20 små honninghjerter
Fordej
500 g honning
500 g mel

Bland mel og honning og ælt indtil alting er godt blandet. Det er en sej omgang og kræver en del kræfter. Dejen kan godt virke lidt tør, men det skulle være rigtig nok. Kom massen i en lufttæt beholder og stil det et køligt sted (ikke køleskab) i en mdr.
En måned senere

Jule krydderierne til honninghjerterne
10 g potaske
2 æggeblommer
5 g stødt kanel
5 g stødt ingefær
5 g knuste/stødt nelliker

Kom alle krydderierne, æggeblommer og fordejen i en skål og rør med k-spaden i din køkkenmaskine eller ælt godt vha håndkraft. Stil den køligt i yderligere tre dage.
Honning hjerter - krydderierneTre dage senere
Udrul dejen på et melet bord til den er 4mm tyk og udstik hjerter eller andre figurer. Kom lidt mel på bagepapiret inden du kommer hjerterne derpå. Bag dem ved 180˚c i 8-10 min.

Kom dine hjerter i en beholder, med et vådt klæde, og stil dem på køl i 3-4 dage.

Tre til fire dage senere
Overtræk dine nu bløde og saftige honninghjerter med chokolade, skriv på dem med sprøjte glasur, kom et glansbillede eller bind en julesløjfe på og hæng dem på træet.
HonninghjerterHo ho ho og glædelig jul

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

9 Responses to Honninghjerter

  1. Hanne skriver:

    Tak for en deler, må gå igang, jeg eeeeeelsker honningkager men har aldrig haft held med det selv, men, er som du villig til at forsøge igen..

  2. Anja C. skriver:

    Hvordan blev dine honningkage så (;

  3. Anne skriver:

    Hvor gør du af det våde klæde?

    • kagertilkaffen skriver:

      Det kommer jeg ned i beholderen med de bagte honninghjerter.
      Du kan evt kommet et stykke bagepapir imellem det våde klæde og hjerterne, så de nederste ikke bliver alt for våde.
      Christina

  4. Camilla skriver:

    Hej, hvorfor må fordelen ikke komme i køleskab?
    Mvh Camilla(- m en fordel i køleskabet på 2.uge

  5. Camilla skriver:

    Ja, der skulle jo stå fordej. Havde ikke opdaget stavekontrollen.

Skriv et svar til Camilla Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *