Chokoladebunde

Når jeg skal bage kage anvender jeg ofte denne lagkagebund, da den er meget nem at lave. Desuden er jeg vil med at der kommer masser af chokolade i, det giver nemlig en rigtig god smag.

Chokoladebunde 2-3 stk
250 g sukker
8 æg – stuetemperatur.
100 g mørk chokolade, (kan også laves med lys eller hvid chokolade)
200 g mel
1 ½ tsk. bagepulver
55 g kakao

Pisk æg og sukker hvidt, det tager minimum 10 min.

Imens vejes de øvrige ingredienser af og chokoladen smeltes over vandbad.

Tilsæt den smeltede chokolade til æggemassen og vend den forsigtig rundt. Sigt bagepulver, kakao og mel og vend det forsigtigt i dejen. Det gælder om at bevarer så meget luft som muligt.

Fordel dejen i 2 – 3 og smør det ud på bagepapir. For at være sikker på at få den ønskede str på bunden, kan du tegne en blyant cirkel på bagepapiret. Bag bundene ved 200˚c i 12-15 min.

Jeg bager altid bundene lidt for store, da jeg syntes at kanten ofte bliver en anelse tør.
Når bundene er kolde udstikker/skærer jeg dem til, så de passer til den str. kage jeg skal lave.

Tip: Kanten kan nedfryses og bruges til popcakes eller trøfler.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Kage- lagkagebunde og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Chokoladebunde

  1. Linda byskov skriver:

    hvis jeg har en kage der skal være 30×34 og kun skal bruge en bund af denne, hvor meget skal jeg så lave? vh Linda

  2. Christina skriver:

    Hvis man bruger en form på 22 dia. cm., hvor mange bunde vil du tro man får ud af det med opskriften? 🙂

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej med dig,
      Jeg har aldrig bagt disse bunde i en form, altid alene. Så jeg ved derfor ikke om opskriften egner sig til dette. Der burde også i form blive 2-3 bunde, alt afhængig af hvor tykke du ønsker dem.
      Christina

  3. Kaj skriver:

    den smagte mega mega klamt af lort og tis! det er slet ikke sjovt at jeg har brugt 1 hel dag på at lave den og jeg har ventet mens den var i ovnen i 4 timer! jeg har også brugt 3000 svenske kroner på at købe ingredienser, og så smagte den bare brændt og den var hel sort da den kom ud af ovnen efter 4 timer på 270 grader! DET ER BARE IK OK!

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Kaj,

      Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at læse om du tager pis på mig eller om der er noget i opskriften du evt har misforstået?

      Du skriver at du har bagt bundende i 4 timer på 270 grader. Hvis dette er tilfældet kan jeg godt forstå at kagen er blevet forkullet. I min opskrift skriver jeg at bundene skal bages i 12-15 minutter ved 200 grader. Jeg tænker at det er her problemet er opstået for dig??

      Jeg vil til enhver tid anbefale at man læser opskriften grundig igennem inden man går i gang, på den måde kan man bedre undgå at lave store fejl.
      God bage lyst fremover.

      Christina

Skriv et svar til Linda byskov Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *