Piña Colada dessert

I min lokale Netto havde de tilbud på tre ananas for 10kr. Så det købte jeg og tænkte; hmm ananas smager godt, dem skal jeg nok få brugt til et eller andet lækkert. Jeg gik straks i gang med at, snitte, hakke, marinere og tørre uden at have en klar ide om hvad jeg ville lave. Men kom i tanke om en dessert jeg engang for længe siden har lavet, så det blev det jeg gik efter, dog med lidt fornyelse.

Denne dessert består af ananas marineret i en sukker/rom lage. Kokos/rom is og ovn tørrede ananas.

Normalt når jeg laver is, laver jeg en legeret is. Men denne gang ville jeg prøve noget nyt og kom i tanke om, at jeg havde set en opskrift baseret på kondenseret mælk.

Kokos og ananas er en rigtig lækker smags sammensætning. Tilsæt lidt rom og du har en Piña Colada. Nice.
Kokos/rom is
1 ds kondenseret mælk
3,5 dl kokos mælk
2 spsk. kokos mel
2 spsk rom
2,5 dl fløde

Rom marinerede ananas
1 ananas
5 dl vand
400 g sukker
20 g vanilje
saften af 2 limefrugter
2 spsk rom (eller hvor meget du nu har lyst til)

Tørrede ananas blomst
1 ananas
sukker

Fremgangsmåde
Kokos/rom is
Bland den kondenseret mælk med kokos mælken og rør indtil der ikke er flere “kokos” klumper i.
Vend kokos melet og fløden i massen. Lad massen stå på køl et par timer, så kokosmelet bliver blødt. Du kan også med det samme køre isen i din ismaskine, men det giver hårdt kokos og det er jeg personligt ikke så vild med.
Er din is maskine, som min, en med køle elementer skal isen køres i ca. 40 min. Kom derefter isen i fryseren et par timer.
Så er isen klar til at kugle.

Rom marinerede ananas
Du skærer top og bund af ananassen, og skærer dernæst skallen af. Ananassen skæres nu i 1 cm tykke skiver.

Vand sukker, vanilje og lime saften kommes i en gryde og varmes igennem til sukkeret er opløst.
Kom ananas skiverne i den lune lage og stil på køl. Når det er kølet lidt af tilsættes rommen. Ananassene er bedst hvis de kan hygge sig i marinaden ca. et døgns tid. Tage ananassene op af lagen ca. 20 min. før servering.

Tørrede ananas blomster
Du skærer top og bund af ananassen, og skærer dernæst skallen af. Ananassen skæres nu i så tynde skiver som muligt på en pålægsmaskine eller på et mandolinjern. Jeg brugte mit mandolinjern og syntes at de blev lige tykke nok, så næste gang må jeg låne en pålægsmaskine. Det er min erfaring, at det giver et bedre resultat.

Drys dem med sukker på begge sider og bag dem i ovnen ved 50˚c natten over. Eller bag den ved 100 i 30-45 min. Vend dem om og bag den yderlig 30-45 min. Hold godt øje med dem hele tiden, så de ikke brænder på. De skal helst ikke blive for mørke. Hvis du ønsker at lave ananasblomster, kan du komme de næsten tørre ananas i en muffinform og lad dem tørre natten over. Opbevares på køl i en luft tæt beholder

Go fornøjelse

Christina

Lige for stemnings skyld, får du lige hele teksten til The Piña Colada song:

I was tired of my lady
We’d been together too long
Like a worn-out recording
Of a favorite song
So while she lay there sleeping
I read the paper in bed
And in the personal columns
There was this letter I read
If you like Pina Coladas
And getting caught in the rain
If you’re not into yoga
If you have half a brain
If you’d like making love at midnight
In the dunes on the Cape
Then I’m the love that you’ve looked for
Write to me and escape.I didn’t think about my lady
I know that sounds kind of mean
But me and my old lady
Have fallen into the same old dull routine
So I wrote to the paper
Took out a personal ad
And though I’m nobody’s poet
I thought it wasn’t half bad
Yes I like Pina Coladas
And getting caught in the rain
I’m not much into health food
I am into champagne
I’ve got to meet you by tomorrow noon
And cut through all this red-tape
At a bar called O’Malley’s
Where we’ll plan our escape.So I waited with high hopes
And she walked in the place
I knew her smile in an instant
I knew the curve of her face
It was my own lovely lady
And she said, “Oh it’s you.”
Then we laughed for a moment
And I said, “I never knew.”
That you like Pina Coladas
Getting caught in the rain
And the feel of the ocean
And the taste of champagne
If you’d like making love at midnight
In the dunes of the Cape
You’re the lady I’ve looked for
Come with me and escape
Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Is og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *