Rabarbertærte med lakridsmarengs

Jeg elsker rabarber og jeg elsker lakrids. Så hvorfor ikke kombinere dem? Jeg har længe haft lyst til at bage tærter og har endda investeret i en små tærte forme (Ø6cm) lige nok til en lille deler.

Denne tærte er god til dem der ikke ønsker en sød kage, men derimod en let syrlig kage med et lille lakrids twist.
Sådan så resultatet ud og mmm den var god.

Opskrift – til en Ø26 tærtefad

Bund:
125 g lurpak smør
175 g hvedemel
100 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker eller fra 1 stang vanilje
1½ tsk bagepulver
et knips salt
2 æggeblommer
4 spsk fløde

Fyld:
500 g rabarber, skåret i 1 cm stykker
(1 spsk majsstivelse, hvis det er frosne rabarber, du har tøet op)
1 spsk brunfarin

Marengsmasse:
3 æggehvider
175 g rørsukker
1-2 tsk lakridspulver, jeg brugte lakridspulver fra Johan Bülow.

Fremgangsmåde:
Smuldr smørret i melet. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen. Fordel dejen i et smurt tærtefad. (Dejen er lidt klistret, men den er nem at smører ud med en kold kniv)

Vend rabarberstykkerne i brun farin (og evt majsstivelse) og hæld dem ud over bunden.

Bag tærten ved 190 grader i ca. 25 minutter. Afkøl tærten let.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, så det bliver til en sej marengs. Undervejs tilsættes lakridspulveret. Fordel marengsen ud over tærtefadet, så den danner et låg over rabarberne. (Kom den gerne helt ud til kanten, den flyder ikke ud i ovnen)
Bag tærten, nu ved 180 grader i 18-20 minutter. Indtil marengsen er let gylden.

Servér kagen lun med creme fraiche, vanilje is eller lakrids is.

Noter:
Jeg var ikke vild med bunden, så næste gang jeg laver denne tærte, vil jeg forsøge mig med en anden. Rabarbene og lakridsen fungerede rigtig godt sammen, dog vile jeg gerne tilføje ristede hasselnød flager næste gang. Da det klæder rabarber/lakrids smagen.

Fra piskeriset, er dog omskrevet til min egen version

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Tærter / Pie og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *