Blå Babyshower Kage
 
 
Forfatter:
Opskrifts type: Festkager
Ingredienser
Kagebunde
Smørcreme
  • 1 portion Blå Swiss Maringue Buttercream
  • Denne kage er “blufærdig”, og dvs, at man kan skimte kagen under smørcremen. Ønsker du at dække kagen helt bør du lave 1,5 – 2 portioner IMBC
FYLD
  • Friske bær – jeg brugte jordbær, hindbær og blåbær.
  • 1 portion chokolademousse – fordelt på to tynde lag – lav 1,5 – 2 portioner for tykkere lag.
PYNT
Blå chokolade ganash
  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g fløde
  • blå pastafarve
  • Glimmer – af den spiselige slags – Jeg dryssede det på efter at ganashen var på kagen.
Slik & Krymmel
  • Find alt det blå slik og krymmel du kan komme i nærheden af
Fremgangsmåde
Blå Ganash
  1. Kom fløde og blå farve (mængde efter ønske) i en gryde og opvarm der til lige før koge punktet.
  2. Hæld det over chokoladen og lad det stå ca 30 sek. inden du forsigtigt rører i det.
  3. Hvis din hvide chokolade ikke smelter (det en lidt træls at få til at smelte) kan du give den 15 sek i mikroen af nogle omgange, husk at rører i den imellem. Eller du kan varme over et vandbad.
Samling af kagen
  1. Start med at bage kagen i så god tid at den er helt afkølet inden du skærer den i 3 lige tykke skiver. Du kan evt bage den dagen før.
  2. Lav din IMBC smørcreme og kom den i en sprøjtepose.
  3. Kom første bund i formen. Jeg kan godt lide at same mine kager i en spring form eller anden justerbar form til formålet.
  4. Sprøjt en lille cirkel i kanten med smørcreme. Det er total valgfrit, jeg gør det for at holde moussen inde i kagen og arbejdet med smørcreme bagefter, bliver SÅ meget nemmere.
  5. Klargør dine bær ved at skære dem i passende stykker.
  6. Nu laver du din chokolade mousse. Fordel halvdelen på nedereste bund.
  7. Fordel nu halvdelen af dine bær oven på moussen.
  8. Kom det andet lag bund oven på. Kom smørcreme i en cirkel på bunden. Fordel det sidste mousse oven på og de sidste bær.
  9. Slut af med trejde og sidste bund.
  10. Lad kagen så på køl indtil moussen har sat sig eller minimum 1 time.
PYNT
  1. Fordel resten af smørcremen på toppen og siden af kagen.
  2. Kom krymlet på den nederste del af kagen, mens smørcremen stadig er blød.
  3. stil kage på køl, så smørcremen kan stivne/sætte sig. Lav imens din ganash.
  4. Fordel noget af din ganash på toppen af kagen, helt ud til kanten. Kom lidt ganash i en sprøjtepose eller brug en ske og sprøjt forsigtigt nogle klatter på toppen af kagen de steder du ønsker ganashen skal løbe ned. Dette skal gøres relletiv hurtigt, ihvertfald inden ganashen på toppen stivner. (Pynt med glimmer)
  5. Pynt nu med alt dit blå slik.
Notes
Har du rester af smørcreme og/eller ganash tilbage kan du altid komme det i kage dejen til dit næste bage projekt. Opbevar det på køl eller forst.
Recipe by Kager til kaffen at http://kagertilkaffen.dk/2018/03/30/blaa-babyshower-kage/