Fastelavnsboller med Marcipan & Chokolade

Næste weekend er det fastelavn og i år er vi klar både med kostumerne og fastelavnsbollerne.

Eller det vil sige, at F&W on/off har haft kostume på en gang om ugen herhjemme og et par gange i måneden i børnehave siden sidste fastelavn.
Kostumer og udklædning er et kæmpe hit hjemme hos os. W fik et batmankostume (ok det var vist nok nattøj, men lad nu det ligge) sidste år af farmor og har haft krise de dage det har været til vask, for ellers har trøjen været på næsten hverdag siden.

I år har vi leget lidt med cremen, da jeg syntes min ellers fantastiske fastelavnsbolle opskrift trængte til lidt fornyelse.

Så værsågod, fastelavnsboller i en ny og forbedret udgave.

Hvad venter du på? Sæt i gang 🙂

Fastelavnsboller med Marcipan & Chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Nemme, lækre og elskværdige fastelavnsboller alle elsker.
Forfatter:
Antal: 16
Ingredienser
Fastelavnsbolledejen
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 325-375 g mel
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 125 g blød ægte smør
Vaniljecreme
  • 2 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 15 g hvedemel
  • 2,5 dl sødmælk
Fyld
  • Lækker mørk chokolade
  • Store stykker blød marzipan
Glasur
  • Flormelis
  • Vand
  • Krymmel til pynt
Fremgangsmåde
Bolledejen
  1. Lun mælken til lillefingervarm (max 37°C) og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt det let sammen.
  3. Tilsæt æg og smør og ælt dejen i 6-8 min.
  4. Lad dejen hvile et lunt sted i 1 time.
  5. Lav imens cremen.
Vaniljecremen
  1. I en gryde piskes æggeblommerne sammen med sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsæt maizena og hvedemel og rør til der ingen klumper er.
  3. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, og rør godt - på dem måden kan du undgå klumper.
  4. Opvarm cremen til kogepunktet og rør konstant under hele opvarmningen.
  5. Når cremen begynder at koge vil det pludselig begynde at tykne og NU skal du virkelig piske igennem.
  6. Lad det koge i 2-3 minutter.
  7. Kom den varme creme i en beholder, lad det dampe af, og kom så film ovenpå - helt ned på cremen (så dannes der ikke skind).
  8. Lad cremen køle.
Sådan samles fastelavnsbollerne:
  1. Udrul dejen til en firkant på 40×40 cm og skær dejen ud i små frikanter på 10×10 cm.
  2. Fordel vaniljecremen på de små frikanter.
  3. Kom chokolade og/eller marzipan ovenpå cremen.
  4. Fold hjørnerne mod midten og klem dem godt sammen, kom bollerne med samlingen ned af på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  6. Bag bollerne ved 200˚C i 12-15 min.
Pynt
  1. Lav glasur af flormelis og vand og kom det på de afkølede fastelavnsboller.
  2. Pynt med krymmel.
TIP
  1. For en drypfri glasur, kan du enten lave glasur med kogende vand eller opvarme den færdige glasur op i mikroovnen.
  2. HUSK at du skal arbejde hurtigt med at få krymmel på, for glasuren størkner hurtigere end normalt.

Igen har børnene været med i køkkenet og de elsker det!

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Halloween. Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.