Nem og Lækker Lagkage med Jordbær & Chokolade

Tidligere på ugen havde manden min fødselsdag og familietraditionen tro blev han vækket med morgensang og gaver på sengen. Fødselsdagsmorgenbordet bestod af en lidt grovere udgave af vores ellers traditionelle hvide fødselsdagsboller.

Til eftermiddagskaffe fik vi bollerne (lunet i ovnen, det gør dem atter saftige) og en lækker fødselsdags lagkage som F&W havde bestemt indholdet af, OG de havde selv samlet og pyntet den – under min kyndige vejledning selvfølgeligt.
Du kan nemt have børnene med i køkkenet når du skal fremtrylle denne lagkage. Vi holdt det “hemmeligt” at vi lavede kagen, så det kunne være en overraskelse til deres far.
De var super stolte, da vi “overraskede” ham med kagen. Som med alt mad, så smager det bare bedre når man selv har været med i køkkenet.
Husk, at der skal være både ekstra af både jordbær og chokolade, da det vist ikke kan undgåes at smagsprøver er en selvfølge for børn. Og husk at afsætte tid til, at piskeris skal slikkes ren for fløde når i når til dette trin.
Vi snød lidt, grunder tidspress og købte bundende. Jeg først planlagt en anden kage!
Havde vi haft tid ville jeg nok have bagt almindelige lagkagebunde (som jeg faktisk ikke har en opskrift til på bloggen – det må jeg vist hellere få lavet om på). Ellers havde jeg nok bagt denne almindelige spongecake, som en min favorit bund når den skal være let og luftig ala en lagkagebund.

Den er faktisk super enkelt og nem at lave, men i får da lige alligevel opskriften herunder alligevel.

Nem og Lækker Lagkage med Jordbær & Chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Nem og lækker fødselsdags lagkage
Forfatter:
Opskrifts type: Lagkage
Antal: 10
Ingredienser
Bunde
  • Vi snød og købte bunde.
  • Vil anbefale, at du bager den spongecake opskrift jeg deler herunder, og deler den i tre bunde.
Sponge Cake – Ø20cm – den luftige
  • Alle ingredienser skal have stuetemperatur
  • 170 g sukker
  • 4 æg
  • ½ tsk salt
  • 170 g mel
  • 40 g olie eller smeltet smør (jeg bruger olie)
  • 40 g mælk
Fløde fyld
  • 1 bakke jordbær
  • 0,5 ltr fløde
  • 100 g god mørk chokolade
  • 4-6 spsk jordbær marmelade
  • 4-6 spskjordbær marmelade til at smører på bundende inden der kommer flødefyld på.
Pynt
  • Jordbær, flag, lys
Fremgangsmåde
Sponge cake bunde
  1. Kom sukker, salt og æg i en skål og pisk det hvidt og luftigt, det tager gerne 10 min.
  2. Sigt alt melet i æggemassen og vend det forsigtigt med en dejskraber. Luften skal helst IKKE slås ud.
  3. Bland mælk og olie/smør i en anden skål.
  4. Kom lidt af æggemassen i og bland det godt inden det hældes i dejen.
  5. Vend dejen med en dejskraber.
  6. Kom dejen i en smurt form og bag kagen ved 180˚C i 25-35 min.
Flødefyld
  1. Fjert den grønne blomst på jordbærene og skær den i passende stykker.
  2. Hak chokoladen i grove stykker.
  3. Pisk fløden til den er næsten færdigpisket
  4. Vend marmelade, jordbær og chokolade i.
Samlingen
  1. Kom en lagkage bund på et kagefad.
  2. Fordel 1-2 spsk marmelade på bunden.
  3. Kom et lag flødefyld på.
  4. Gentag med - marmelade og flødefyld på anden og trejde lagkagebund.
  5. Fordel det sidste fløde på siden af kagen, så den er helt dækket.
  6. Pynt med halverede jordbær, flag, lys eller havd du nu syntes er passende.
TIP:
  1. Lad gerne kagen stå og hvile et par timer, så bundende har tid til at trække væden ind fra flødefyldet. Jeg syntes det giver en bedre sammenhængende lagkage, men du kan bestemt servere den med det samme.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Flødekage, Fødselsdag og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Nem og Lækker Lagkage med Jordbær & Chokolade

  1. Randi skriver:

    Ser sørme lækkert ud.
    Spændende hvad børnene finder på som overraskelse 1/12 🤔😉.
    Knuz
    Randi

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.