Grove Mini Pølsehorn – Perfekte til madpakken

Pølsehorn er noget at det bedste at have med i madpakken. Både når man er på tur eller i børnehave madpakken. De er især gode når man selv har været med til at bage dem!

Herhjemme bager vi ofte pølsehorn, og vi har efterhånden afprøvet en del forskellige opskrifter. Vores favoritter er kart disse grove mini pølsehorn, og grunden dertil et mit (ikke længere) hemmelige ingrediens, nemlig parmesan ost. Det giver en ekstra smags dybde i pølsehornene og fremhæver de øvrige smage deri – smag selv efter.


Tag gerne børnene med i køkkenet næstegang du skal bage pølsehorn. Mine 4 årige elsker at halvere pølserne og ikke mindst at trille pølsehornene.

Hele hævetiden med pølsehorndejen kan dog godt virke lidt lang, når man kun er 4 år, men når man kan begynde at dufte dem (altså pølsehornene 😉 ) i køkkenet og mundvandet begynder at løbe, har det været hele ventetiden værd.

Pølsehorn – Perfekte til madpakken
Cuisine: Bagværk, madpakke
Author: Christina
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 32
Lækre grove mini pølsehorn.
Ingredients
  • Dejen
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 100 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel – evt lidt mere/mindre
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 50 g revet parmasan
  • 2 pakker kylling- eller brunchpølser, skåret i halve – du skal bruge 32 stk pølser af 4-5 cm hver [br]
  • Samlingen
  • evt lidt ketchup
  • æg eller mælk til penslingen
Instructions
Dejen
  1. Lun mælken til “lillefinger varm” – ca 37°C og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt resten og ælt i 5-7 minutter på maskine med middel hastighed eller så længe du orker i hånden.
  3. Tilsæt evt mere mel efterbehov.
Hæve – forme – efterhæve
  1. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  2. Del nu dejen i 2 lige store stykker.
  3. Rul dem ud til cirkler så store som du kan.
  4. Del hver cirkel i 16 lige store trekanter.
  5. Hvis du har lyst, så kom en lille klat ketchup på hver stykke.
  6. Kom pølsen på og rul dejen omkring.
  7. Kom dem på en bageplade og lad den efterhæve i ca. 30 minutter.
  8. Pensl evt med æg eller mælk og drys evt med sesam eller andet godt.
  9. Bag pølsehornene ved 180°C varmluft i ca. 15 minutter.

 

Disse pøsehorn bagte vi (også) da børnehave kom til 4 års fødselsdags besøg tidligere på sommeren og var sammen med mini thai frikadellerne, et kæmpe hit. Vi havde bagt en kæmpe portion i håb om at der var lidt til fryseren – snydt – de blev alle 64 spist af de 22 børn der kom på besøg. Vi var i alt 24 børn og 5 voksne og der blev spist 64 pølsehorn, 50 frikadeller, 30 skiver rugbrød, 2 kg gulerødder, 500 g peberfrugt og 4 agurker og en brownie. Sikke en appetit de små har!

Velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Brød / Gærdeje, Fødselsdag, Madpakke mad, Picnicmad og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *