Double Chocolate Stout Cake

For ikke så længe siden var kæresten og jeg i England. Det bedste vi ved når vi er der, er Fish & Chips og en mørk-nærmest sort doven engelsk øl til.

I forgårs aftes, dagen før kagens dag d 14/5, sad vi og talte om hvilken kage jeg skulle bage til kagens dag. Vi havde lyst til en mørk chokolade kage og valget faldt klart på denne mørke chokoladekage med en mørk stout øl i.
Den mørke stout øl er med til at gøre kagen nærmest sort, og den giver kagen en fantastisk speciel sødme.
double chocolate stout cakeBasis for opskriften kommer fra The hummingbird bakery’s kagebog.

Double Chocolate Stout Cake – til en Ø20 cm kage – (5-7cm høj)
2 dl stout øl – jeg brugte en chokolade stout
200 g blød lurpak smør
70 g bage kakao
200 g sukker
120 g brun farin
1 spsk vaniljesukker
1  1/4 dl kærnemælk
2 stk æg
250 g mel
1  1/2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver

Cream Cheese Frosting
50 g blød lurpak smør
125 g blød cream cheese – IKKE light
300 g flormelis

Fremgangsmåder
Cake

Kom øl og smør i en gryde og opvarm til smørret er smeltet. Tag gryden af varmen.
Rør sukker, brun farin og kakao i den varme øl.
Bland kærnemælk og æg, og kom det i den varme sukker/øl blandingen mens du pisker med et piskeris.
Sigt mel, natron og bagepulver i en stor skål og tilsæt den varme sukker/øl blanding mens du pisker. Brug evt en elpisker eller en røremaskine ved lav hastighed.
Kom nu dejen i en smurt springform og bag kagen ved 180˚C i ca. 45 min.
Making stoud cakeLad kagen afkøle helt inden du kommer frosting på.

Jeg var utålmodig og både kom frosting på og skar af kagen inden den var helt kold, hvilket resulterede i at frostingen løb ned af kagen. Ikke hensigten og alligevel utrolig lækkert.

Cream Cheese Frosting
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Stoud cakeServer kagen som den er eller med vaniljeis.
chocolate stoud cakeChristina

Dette indlæg blev udgivet i Kage- lagkagebunde, Kager og tagget , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

15 Responses to Double Chocolate Stout Cake

  1. Hold nu op den ser lækker ud!

  2. A + K = skriver:

    Lyder SÅ lækkert med sådan en krydret øl i kagen, er sikker på det smager virkelig skønt i kontrast til glasuren.

    – Anne

    • kager til kaffen skriver:

      Den bitre smag fra den mørke stoudt og kakaoen, den syrlige smag fra cream cheesen og sødmen fra resten af kagen er en vidunderlig kombination.
      Kan klart anbefale den 🙂
      Christina

  3. Tak for kage… den smager super godt.
    Jeg er glad for at du tænker på din gamle mor, når du tager et stykke kage med (i lommen) til Jylland 🙂
    Knus fra din kageglade mor

  4. Hanne skriver:

    Ja, nu er den bagt og ikke mindst spist anden gang! MUMS!
    Vil blot sige at har man ikke lige kærnemælk ved hånden duer det fint med 1/3 græsk yoghurt og 2/3 mælk blandet godt sammen.
    Velbekomme… 😉

  5. Pingback: Chocolate Stout Mascarpone Cake med friske bær | Kager til kaffen

  6. Nina Jensen skriver:

    Hej ! Sikke en lækker side!
    Jeg tænkte på hvad du mener Når du skriver 11/4 dl kærnemælk?
    Mvh Nina

  7. Giulia Valentina Pocchi skriver:

    jeg har lavet den her kage et par gange før,, den er nemlig mega god (: nu tænker jeg at prøve at lave den som muffins!! tror du at det bliver et godt resultat, og hvor lang tid tror du at den skal have i ovnen?
    tusind tak for et rigtig godt sted til at finde gode opskrifter, har efterhånden fået prøvet nogle stykker herfra og synes bare altid det bliver rigtig godt (:

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Giulia,
      Tusind tak for dine rosende ord, de varme 🙂
      Jeg har også bage denne kage enorm mange gange, den er nemlig både nem og god 🙂 Det lyder som en super god ide at bage den i muffins størrelse. Det er svært at sige hvor lang tid de så skal have. Jeg tænker at muffins normal vis ca bliver bage i 15 min plus/minus. Så mit bedste bud må være, at du prøver dig lidt frem med tiden.
      Christina

  8. Rikke skriver:

    Hej. Hvor mange er der ca til i kagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *