Kokostoppe

Jeg elsker kokos og jeg elsker chokolade, derfor er disse kokostoppe eller kokosmakroner som nogle kalder dem det, den perfekte lille treat til eftermiddags kaffen i den lune forårs sol.
KokostoppeKokostoppe – ca. 20 stk
50 g lurpak smør
200 g kokosmel
150 g sukker
3 stk æggehvider
1 spsk af den hjemmelavet vaniljesukker

Fremgangsmåde
smelt smørret i en gryde, når halvdelen er smeltet tag gryden af blusset indtil alt smørret er smeltet. Kom gryden tilbage på blusset og tilsæt kokos, sukker og æggehviderne og rør indtil alt er “vådt”. Rist massen let i gryden.
Lade masse køle lidt inden du begynder af forme toppe af massen, så hænger den nemmere sammen.
making kokostoppeBage toppene ved 200˚C i ca. 12 min.

Lad toppene afkøle på en bagerist.

Smelt (og temperer) mørk chokolade. Dyb bunden, af dine kolde, kokostoppe i chokoladen og nyd den til en god kop kaffe.

Tip: Kom lidt mælk i kaffen, det fremhæver smagen af den mørke chokolade.
Kokostoppekokostoppe.Christina

Dette indlæg blev udgivet i Glutenfri, Jul, Konfekt / Slik, Småkager / Cookies og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Kokostoppe

  1. mette skriver:

    Jeg er også helt vild med kokus og vil bestemt prøve disse toppe,men hvordan med de æggehvider,skal man passe meget på at de ikke koagulerer eller hvad?
    KH Mette

    • kager til kaffen skriver:

      Det er faktisk et godt spørgsmål, det har jeg slet ikke tænkt over.
      Jeg mener at æggehvider koagulere ved ca 55-60˚C og så kan tilsætningen salt eller sukker hæve denne temperatur. Så hvis du holder dig under denne temperatur, er du sikker på at dine æggehvide ikke koagulere.
      Det var imidlertid ikke et problem for og jeg gav dem gas med varmen under ristningen.
      Christina

  2. A+K = <3 skriver:

    Yum – elsker kokostoppe!

    – Anne

  3. Susann Romy skriver:

    Det er jo nærmest hjemmelavet bounty. I like!

  4. Emilie skriver:

    Altså du er virkelig god til at bage 🙂 jeg prøvede opskriften den er super god elsker den kh. Emilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *